Staten Curaçao willen vervolging oud-gevolmachtigde minister Wiels

Willemstad – De fracties van de PAR en de MAN in de Staten van Curaçao willen dat o.a. oud-gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels wordt vervolgd voor haar rol bij de verkoop van het voormalige Curaçaohuis in Den Haag.

De Algemene Rekenkamer Curaçao concludeerde onlangs dat Wiels in 2015 haar boekje ver te buiten was gegaan bij de verkoop van de voormalige kantoorpanden van het Curaçaohuis en de naastgelegen ambtswoning en de koop van het nieuwe (dubbele) pand aan de Prinsegracht. Zij was daartoe niet gemachtigd, maar ook de transacties zelf deugden niet: ze waren behalve niet rechtmatig ook niet doelmatig.

Schadepost

Het handelen van Wiels heeft het land opgezadeld met een directe schadepost van 3,6 miljoen gulden die nog altijd oploopt. De verkoop van de panden aan de Badhuisweg is na het vertrek van Wiels teruggedraaid. Ze staan al jaren te verpauperen en worden via een antikraakbureau verhuurd.

De tijd dat Wiels gevolmachtigde minister was (van 2013 tot 2016) werd gekenmerkt door een reeks incidenten. Ze kwam al kort na haar aanstelling in opspraak toen bleek dat zij gelogen had over haar cv. Medewerkers brachten de ene na de andere misstand aan het licht en accountants stuitten op aanwijzingen dat Wiels zich schuldig maakte aan verduistering en fraude.

Vernietigend

Een vernietigend rapport van de Ombudsman van Curaçao – Wiels deed nog een vergeefse poging via de rechter publicatie tegen te houden – werd door toenmalig minister-president Ivar Asjes terzijde gelegd.

Lees hier het rapport van de Rekenkamer. 

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.