Organisator van ‘coronafeest’ op vrije voeten, maar blijft verdachte

Kralendijk – Op Bonaire is de verdachte die enkele weken geleden is aangehouden voor het organiseren van een feest tijdens de kerstdagen, waardoor hoogstwaarschijnlijk meerdere bezoekers besmet zijn geraakt met Covid-19, in vrijheid gesteld.

“De man blijft er echter van verdacht dat hij met het organiseren van dit feest bewust de feestgangers in gevaar heeft gebracht. Het strafrechtelijk onderzoek naar de gebeurtenissen op het feest is nog in volle gang. Er wordt op het eiland nog veel over gesproken”, aldus het Openbaar Ministerie BES.

Oproep

Het OM  zegt met dit onderzoek te willen benadrukken dat niemand de covid-maatregelen naar eigen inzicht mag én kan invullen en roept burgers op melding te maken van feesten en samenkomsten waar meer dan het toegestane aantal mensen aanwezig is.

Na Kerstmis kreeg Bonaire te maken met een relatief grote uitbraak van corona. Als belangrijkste bronnen werd het door de verdachte georganiseerde feest en kerkgang aangemerkt. Na het door gezaghebber Edison Rijna aanscherpen van de voorzorgsmaatregelen lijkt de situatie thans weer onder controle.

Cijfers

In het laatste etmaal zijn geen nieuwe besmettingen vastgesteld. Het aantal actieve gevallen is gedaald tot 18. 3 besmetten zijn in het ziekenhuis opgenomen van wie er 2 intensieve zorg krijgen. 43 personen bevinden zich in quarantaine.

In totaal zijn er sinds het uitbreken van de pandemie op Bonaire 362 casussen geregistreerd. 3 patiënten zijn overleden. Er zijn 4.155 testen afgenomen. Verwacht wordt dat media februari met vaccineren kan worden begonnen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.