Hoger beroep ex-minister Croes in september

Oranjestad – Het hoger beroep dat oud-minister van Arbeid Paul Croes tegen zijn veroordeling tot 4 jaar gevangenisstraf heeft aangetekend wordt in september door het Hof inhoudelijk behandeld.

De voormalig bewindsman in het kabinet-Eman II werd in eerste aanleg in februari 2019 veroordeeld voor ambtelijke omkoping, witwassen, ambtsmisbruik, illegale tewerkstelling en deelneming aan een criminele organisatie. De zaak, die bekend staat als Ibis, is in maart 2017 van start gegaan met een dertiental huiszoekingen nadat er op social media geruchten de ronde deden. Naast Croes zijn ook zijn vrouw en vier andere betrokkenen in hoger beroep gegaan.

Tijdens een regiezitting deze week heeft de verdediging haar onderzoekwensen kenbaar gemaakt. Het Hof zal daar op 23 februari een beslissing over nemen, maar bepaalde vooruitlopend daarop dat het hoger beroep in september inhoudelijk wordt behandeld.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.