Nederland reserveert bijna half miljard euro voor investeringen in Curaçao, Aruba en Sint Maarten

Den Haag – Nederland verwacht de komende 6 jaar bijna een half miljard euro in Curaçao, Aruba en Sint Maarten te investeren om de landen sterker uit de coronacrisis te laten komen. Dat blijkt uit een overzicht dat minister Wopke Hoekstra van Financiën vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Voor dit jaar is 73 miljoen euro in de begroting opgenomen. Voor de daaropvolgende jaren zijn de bedragen: 90 miljoen, 69 miljoen, 69 miljoen, 78 miljoen en nog eens 78 miljoen in 2026. De reservering loopt synchroon met de looptijd van de Rijkswet Caribische Hervormingsentiteit waarover op regeringsniveau overeenstemming is, maar die nog moet worden behandeld door de vier parlementen.

De genoemde bedragen hebben betrekking op het structurele deel van het investeringspakket voor zowel Curaçao, Aruba als Sint Maarten. Het betreft maatregelen die zijn gericht op o.a. het versterken van de rechtsstaat, ondersteuning van het bedrijfsleven en verbetering van de onderwijshuisvesting. Deze investeringen staan los van liquiditeitssteun die Nederland in de vorm van leningen verstrekt.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.