Bonaire: 6 maanden nodig om alle 18-plussers te vaccineren

Kralendijk – De dienst Publieke Gezondheid op Bonaire verwacht 6 maanden nodig te hebben om alle daarvoor in aanmerking komende inwoners te vaccineren.

Met het vaccineren kan naar alle waarschijnlijkheid 15 februari worden gestart. De benodigde koel- en vrieskasten zijn inmiddels op het eiland aangekomen. Een team van het RIVM moet de opslag en het distributieplan nog wel goedkeuren waarna de vaccins vanuit Nederland worden ingevlogen. Zo’n 13.000 Bonairianen komen in aanmerking voor vaccinatie.

Waarom men denkt niet meer dan zo’n 200 prikken per werkdag te kunnen zetten, is niet bekend. Wel is Uitzendbureau Tempo team in opdracht van het lokale bestuur begonnen met de werving van ondersteunend personeel. Gezocht worden locatiemanagers, gastvrouwen/gastheren, vaccinatiepersoneel, medisch voorbereiders en ondersteuners, EHBO-ers, verkeersregelaars en administratief medewerkers.

Staatssecretaris Blokhuis (VWS) heeft toegezegd extra prikkers naar de Caribische delen van het Koninkrijk uit te zenden als daar behoefte aan is. Voor zo ver bekend is nog geen van de eilanden ingegaan op dat aanbod.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.