“Als het op Curaçao en Sint Maarten kan, waarom dan niet in Nederland?”

Den Haag – Als het leger bij rellen op Curaçao en Sint Maarten kan worden ingezet, dan moet dat ook in Nederland kunnen, aldus PVV-leider Geert Wilders vandaag in het debat over de ongeregeldheden de afgelopen dagen in een groot aantal Nederlandse steden.

De regering, maar ook de meeste fracties in de Tweede Kamer voelen er zolang de politie zegt het aan te kunnen weinig voor om een beroep te doen op Defensie, anders dan de inzet van de Koninklijke Marechaussee ter assistentie van de Mobiele Eenheid.

Wilders wees er bij herhaling op dat het kabinet niet terughoudend was bij de inzet van militairen in de Caribische delen van het Koninkrijk, onder meer op Sint Maarten bij de plunderingen na orkaan Irma. Premier Mark Rutte zei dat er geen taboe rust op de inzet van het leger, maar dat daar op dit moment geen aanleiding is.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.