UPB voert campagne voor CDA-kandidaat Knops

Kralendijk – De UPB gaat campagne voeren voor staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De bewindsman is de nummer vijf op de kandidatenlijst van het CDA voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart.

“Raymond Knops heeft veel goede dingen voor Bonaire gedaan. Als gedeputeerde heb ik in de afgelopen vijf jaar veel met hem te maken gehad”, aldus UPB-leider James Kroon. “Hij heeft hart voor ons eiland en wil het beste voor de Bonairianen. Zijn oprechte betrokkenheid blijkt uit het feit dat hij tijdens zijn werkbezoeken niet alleen met bestuurders en politici praat, maar ook altijd tijd vrij maakt om te spreken met mensen in de gemeenschap, burgers en ondernemers, en bij projecten langs te gaan.

Recht door zee

“Je weet wat je aan hem hebt. Hij is recht door zee en als het moet streng. Soms is dat nodig om zaken voor elkaar te krijgen. Kijk naar het Bestuursakkoord. Zonder hem was dat er nooit gekomen. Raymond Knops heeft er ook voor gezorgd dat andere ministers en staatssecretarissen persoonlijk zijn komen kennismaken zodat zij met eigen ogen hebben kunnen zien hoe het hier is en wat nodig is om het leven op Bonaire beter te maken.”

Vriendschappelijk

Tussen de UPB en het CDA bestaan van oudsher vriendschappelijke banden. Beide partijen delen de christendemocratische grondbeginselen en staan voor normen en waarden. Sinds de Bonairianen mogen meestemmen voor de Tweede Kamer (vanaf 2010) voert de UPB campagne voor het CDA. “Uit het verkiezingsprogramma spreekt respect voor de Caribische eilanden. Er staan goede ideeën in. Dit keer roepen wij als UPB op: stem op Raymond Knops, want hij heeft veel voor Bonaire gedaan”, aldus Kroon.

Lage opkomst

Bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 lag het opkomstpercentage in Caribisch Nederland onder de 24%. “Ik hoop dat nu veel meer mensen gaan stemmen. Wat in de Tweede Kamer wordt besproken en besloten heeft een directe invloed op ons leven. Als wij ons stem niet laten horen, kan er ook niet naar ons worden geluisterd. Dus zeg ik: mensen, maak gebruik van je democratische rechten en stem op de nummer vijf van het CDA.”

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.