30 jaar cel geëist tegen oud-minister Jamaloodin

Willemstad – 30 jaar gevangenis heeft het Openbaar Ministerie geëist tegen oud-minister van Financiën George Jamaloodin voor betrokkenheid in 2013 bij de liquidatie van Curaçaos populairste politicus van dat moment Helmin Wiels.

Jamaloodin die van 2010 tot 2012 deel uitmaakte van het geruchtmakende kabinet-Schotte was eerder veroordeeld tot 28 jaar cel, maar tekende hoger beroep aan. De uitvoerders van de moord zijn reeds veroordeeld, maar Jamaloodin is de enige die door het OM tot de ‘intellectuele daders’ uit de kring van politici en gokbazen wordt gerekend die is vervolgd. Hij zou de financiële kant van de moordopdracht hebben afgewikkeld.

De oud-minister houdt vol onschuldig te zijn. Wel bekende hij tijdens zijn ministerschap 200.000 gulden subsidiegeld te hebben verduisterd. Jamaloodin wordt bijgestaan door de bekende Nederlandse advocaat Stijn Franken. Die komt later deze week aan het woord.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.