Binnenkort ook een antigeentest verplicht voor reizen naar Bonaire

Kralendijk- Reizigers die vanuit Nederland naar Bonaire vliegen, moeten binnenkort naast de al langer verplichte PCR-test ook nog vlak voor vertrek een antigeentest doen. Deze voorwaarden gelden eveneens voor  reizigers uit andere hoogrisicolanden zoals de VS en Canada.

Wanneer de nieuwe regels ingaan, is nog niet bekend: eerst moet de wet via een ministeriële regeling worden aangepast en dat kan enkele weken duren. Voor passagiers uit Curaçao, Aruba en Sint Maarten die naar Bonaire gaan, verandert er niets. Ze moeten nog steeds uiterlijk 72 uur voor aankomst op Bonaire een PCR-test doen en de gezondheidsverklaring van de dienst Pubieke Gezondheid digitaal invullen. Passagiers uit Saba en Sint Eustatius die naar Bonaire reizen, kunnen volstaan met de gezondheidsverklaring.

Wie van Bonaire (en de andere Caribische delen van het Koninkrijk) naar Europees Nederland reist (en niet kort daarvoor in een hoogrisicoland is geweest), hoeft zich niet te laten testen.

Intussen blijft het aantal besmetten op Bonaire hard teruglopen. Op dit moment zijn er 38 geregistreerde actieve casussen. In het afgelopen etmaal leverden 3 van de 29 afgenomen testen een positieve uitslag op. 3 patiënten verblijven in het ziekenhuis van wie er 2 intensieve zorg krijgen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.