Wendy Pelk eilandsecretaris Bonaire

Kralendijk – Wendy Pelk, thans directeur van de gemeente Alkmaar, wordt per 1 maart eilandsecretaris van Bonaire.

Nadat de functie van eilandsecretaris in november 2019 vacant was geworden, is het Bestuurscollege op zoek gegaan naar een ervaren opvolger die samen met de verandermanager en de nog aan te trekken concerncontroller een bijdrage gaan leveren aan het realiseren van de ambities van het Bestuurscollege voor wat betreft het bestuursprogramma en bij de versterking van de bestuurskracht zoals vastgelegd in het Bestuursakkoord.

Pelk is sinds 2013 directeur in Alkmaar. Zij was daar korte tijd ook waarnemend gemeentesecretaris in Alkmaar. Voor Alkmaar was ze gemeentesecretaris bij de gemeenten Boskoop en Alphen aan den Rijn. Aanvankelijk zou de huidige eilandsecretaris van Saba, Tim Muller, per 1 mei 2020 op Bonaire aan de slag gaan, maar door omstandigheden ging dat niet door.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.